Hääkakku | Vittorio Emanuele

Monumentti Vittorio Emanuele

Tämä valkoinen, omasta mielestäni ihastuttava monumentti hukkuu Rooman historiaan upo-uutena, ja monen mielestä tylsänä rakennuksena.

TÄSSÄ 5 JOKAISEN-PITÄISI-TIETÄÄ-NÄMÄ ASIAA IL VITTORIANO MONUMENTISTA.

1. Il Vittoriano, toiselta nimeltä “Altare della Patria” eli Isänmaan Alttari, rakennutettiin Piazza Venetsialle yhdistyneen Italian ensimmäisen kuninkaan Vittorio Emanuele II:n kunniaksi vuosina 1885-1911.

2. Tämä pilkkaavasti hääkakuksi usein kutsuttu monumentti jakaa italialaisten mielipiteet, useimmat kuitenkin inhoavat valtavaa valkoista rakennusta, joka erottuu kuultavan valkoisen marmorinsa ja suuren kokonsa vuoksi muista Piazza Venezian rakennuksista.

3. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen osa Vittorianosta omistettiin tuntemattoman sotilaan haudalle, kunnioituksen osoitteena sodassa kuolleille sotilaille, erityisesti niille joita ei koskaan löydetty tai tunnistettu.

4. Rakennuksessa on myös Italian Yhdistymisen museo, johon on ilmainen sisäänpääsy.

5. Monumenttiä hallitsee iso ratsastaja patsas, joka kuvaa kuningas Vittorio Emanuele II:ta. Hevonen ratsastajineen on 12 metriä korkea ja esimerkiksi vain hevosen kavio on puoli metriä pituudeltaan! Kun patsas asetettiin nykyiselle paikalleen, sen sisällä järjestettiin juhlalounas ja pöytään mahtui 21 ihmistä!

Leave a comment